lauantai 18. joulukuuta 2010

esipuhe

Morjens, olen 17-vuotias tytöntyllerö Etelä-Suomesta ja suuri heikkouteni on kirjallisuus. Tänä aamuna luin taas kerran aivan ihanan kirjan loppuun, ja minun teki kovasti mieli kirjoittaa siitä jonnekin, ja hetken mielijohteesta päädyin perustamaan tämän blogin. Saapa nähdä mitä tästäkin tulee.

Blogin perustaminen meinasi tosin kaatua jo siihen, etten millään keksinyt hyvää nimeä/osoitetta blogilleni. Halusin nimen, joka ilmaisisi paitsi blogin sisältöä, myös omaa persoonaani, ja sehän oli tietysti helpommin sanottu kuin tehty. Normaalisti nappaan nimet tuollaisiin tarkoituksiin suosikkiartistieni kappaleista, (joille saatan jopa keksiä köykäisen suomennoksen...)  mutta ilmeisesti kappaleet, joiden aiheena olisivat kirjat, ovat erittäin harvassa, ja siksipä minun oli tällä kertaa turvauduttava toiseen keinoon. Aikani mietittyäni päätin avata suosikkikirjani satunnaisesta kohtaa ja poimia sieltä jonkin käyttökelpoisen lauseen. Valintani osui pieneen runonpätkään, jonka viimeiset säkeet kuuluvat "Satakoon ja tuulkoon vain, tie jatkukoon virstoittain, minä loikomaan alle puun jään pilvien tarkkailuun". Kaksi viimeistä sanaa päätyivät sitten osoitepalkkiin. Taas kerran Tolkienin nerous pelasti minut pinteestä, heh.

Joululomakin kolkuttelee ovella, ja vihdoin minulla on aikaa lukea sydämeni kyllyydestä. Nyt lähden aloittelemaan kirjastosta lainaamaani Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin teosta Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville. Aiemmin lukemani positiivinen palaute kirjasta yhdistettynä sen äärimmäiseen söpöön nimeen ajoivat minut lainatiskille vinguttamaan kirjastokorttia. En malta odottaa, mitä kirjalla on tarjottavanaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti